ID УТОГ

Всеукраїнський конкурс «Людина року в УТОГ» 2024

Культура

Голосування за кандидатів на визначення переможців Всеукраїнського конкурсу «Людина року в УТОГ» проводиться

Голосування триває з 29 березня по 5 квітня 23 год. 59 хв

Номінація «ВОЛОНТЕР»

ТАБАЧУК Неоніла – волонтерка, активістка Рівненської обласної організації УТОГ. З перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну жінка плете сітки, нарізає для цього смужки з тканини, а також виготовляє окопні свічки. Жартує, що ходить до волонтерського штабу, як на роботу. Каже, що це її маленький внесок у спільну працю для Перемоги. Життєве кредо Неоніли – «Роби добро! Знай: воно повернеться тобі сторицею» – є не просто словами, а принципом, яким жінка керується у всіх сферах свого життя. Її приклад доводить, що навіть у найважчих ситуаціях можна знайти силу та можливості для власного розвитку та допомоги іншим.

ШКОДИН Наталія – гордість Закарпатської обласної організації УТОГ та Ужгородського УВП № 2 УТОГ. Наталія не лише грамотна, кваліфікована керівниця швейної дільниці, але найактивніша волонтерка підприємства. Наталія Шкодин активно забезпечує наших військових необхідними товарами, які допомагають військовим на фронті. У вільний від роботи час, із зекономленої сировини і матеріалів Наталія виготовляла для фронту сітки маскувальні, чохли для касок, сидіння, плащ-палатки, жилетки для спасіння на воді, які передавали хлопцям після вибуху Каховської ГЕС. Завдяки старанню та праці Наталії, Ужгородське УВП № 2 УТОГ отримало подяку від воїнів.

КОЧЕТКОВА Лариса – енергійна активістка та волонтерка Білоцерківського будинку культури УТОГ, яка під час тривалої війни в Україні, зокрема й протягом 2023 року присвятила себе волонтерству. Підтримуючи осіб з інвалідністю з порушеннями слуху, Лариса та її друзі з Англії, Німеччини, Америки надавали їм благодійну допомогу. Лариса особисто здійснювала обходи тих, хто прикутий до ліжка, користується кріслами колісними, забезпечуючи їх продуктовими наборами, памперсами, необхідним одягом для дітей та дорослих, грошовою допомогою та ліхтариками. Її волонтерська діяльність також охоплює догляд за безпритульними тваринами, забезпечуючи їм їжу та увагу.

Приклад Лариси Вікторівни є втіленням справжнього гуманізму та доброти до всіх навколо.

НЕЧИПОРУК Інна – членкиня Прилуцької ТО УТОГ, яка входить до структури Чернігівської обласної організації УТОГ. Є головинею Прилуцької міської п/о УТОГ та членом правління Прилуцької ТО УТОГ. Маючи організаторські здібності, допомагає головині Прилуцької ТО УТОГ Ніні Кузнецовій в організації та проведенні різних заходів. Інна має великий авторитет та повагу серед глухих. Завдяки їй вдалося зібрати кошти від глухих членів ТО УТОГ, зорганізувати людей та проводити ремонти приміщень будівлі ТО УТОГ, створювати затишок та комфортні умови. Також Інна разом з головинею ТО УТОГ відвідує різноманітні організації та установи з проханням надати спонсорську допомогу. Бере участь в розподілі гуманітарної допомоги серед глухих людей. Не забуває і про одиноких та хворих членів УТОГ або тих, хто потрапив у біду. Самостійно передає гуманітарну допомогу тим, хто не може з різних причин сам прийти й отримати. Незважаючи на зайнятість, Інна завжди знайде хвилину, щоб приділити увагу тим, хто її потребує.

СОЛДАТОВ Роман – волонтер Благодійної організації Міжнародний волонтерський фонд глухих "Чую серцем" з 2016 року. Надає різну соціальну допомогу глухим. Під час військового стану активно займається волонтерською допомогою по всій Україні, особливо у прифронтових зонах, зокрема в Херсоні. Завдяки його потужній інформаційний роботі у 2023 році глухі більше і більше дізнаються про діяльність БО "ЧУЮ СЕРЦЕМ", намагаються підтримати осіб з порушеннями слуху, які проживають на прифронтових територіях, перераховуючи фонду кошти з метою надання допомоги.

ШЕПТУНЕНКО Ігор опікується ветеранами УТОГ з ускладненою інвалідністю і зі слабким здоров'ям, надаючи їм гуманітарну допомогу, отриману від різних спонсорів та благодійних організацій, відвідує їх вдома, щоб поспілкуватися, підтримати їх емоційно, зарядити позитивним настроєм, допомагає їм виконувати звичайні хатні та побутові справи, доглядає за тими, хто не може пересуватися. Завжди доброзичливо і безкорисно допомагає тим членам УТОГ, які звертаються до нього по допомогу.

Номінація «ОСВІТЯНИН»

СТЬОПКІН Василь з 1999 року — вчитель Київської спецшколиі № 9, веде шкільний драматичний гурток та разом з учнями неодноразово завойовував призові місця на дитячих творчих фестивалях. З 2005 року він — вчитель праці, але він не тільки навчає корисним трудовим навичкам, а ще й проводить постійно бесіди, розвиваючи мислення і інтелект учнів. Є членом Об'єднання нечуючих педагогів, співавтором першої в Україні навчальної програми з будівельної справи та програми з української жестової мови. Незважаючи на складнощі у 2023 році, він продовжує педагогічну діяльність, навчаючи жестовою мовою учнів та дорослих. Продовжує робити посильний вкнесок в культуру глухих.

Номінація «ПРОФЕСІОНАЛ»

РУБАНОВА Мар’яна


ЄФРОМОВА-ГУЛА Ніна - є єдиним на всю Україну зубним техніком зі стажем роботи 42 роки на одному місці — у Полтавській стоматологічній лікарні, куди вона прийшла 15.03.1982 року після закінчення Херсонського медичного училища за спеціальністю "Зубний технік". Цікавим ще є те, що Ніна Іванівна із усієї групи глухих випускників Херсонського медучилища 1982 року має найдовший стаж роботи за спеціальністю "Зубний технік" і всі ці роки вона працювала на одному місці. Ніну Іванівну поважають глухі Полтавської обласної організації УТОГ, до неї звертаються члени УТОГ за порадою і допомогою з питань зубного протезування і завжди усміхнена Ніна Іванівна приходить на допомогу своїм утогівцям.

ТАРНАВСЬКИЙ Олег


ОСТАПЧУК Ганна працює швачкою на Вінницькому учбово-виробничому підприємстві Українського товариства глухих з 1984 року. До роботи ставиться сумлінно, працює старанно. В роботі показує велику майстерність і професіоналізм. завжди допомагає і навчає колег у пошитті нових виробів. Користується великим авторитетом серед глухих.

Номінація «УСПІХ»

ОЛЕАН Тетяна – успішна особистість. Здобутком Закарпатської обласної організації УТОГ та Ужгородського УВП № 2 УТОГ є виробнича діяльність Тетяни, передача нею своєї майстерності та вміння виконувати всі технологічні операції працівникам у бригаді при виготовленні швейних виробів. Неодноразово були відмічені замовниками її методи та якість пошиття складних технологічних варіантів моделей. Завдяки високій продуктивності праці Тетяни на ключових операціях, бригада щомісячно виконує достроково планові завдання та здійснює відвантаження продукції замовникам згідно з встановленими графіками. Тетяна активно допомагає майстру швейної дільниці Шкодин Наталії у виготовленні швейних виробів для бійців на фронт, працюючи на безоплатній основі у свій вільний час.

НЕСТЕРЕНКО Анатолій - творча особистість, яка протягом 32 років робить людей щасливішими своїми виступами в клоунаді. Він активно долучався до культурного життя, беручи у 2023 році участь у фестивалях, навіть серед чуючих і отримавши визнання на багатожанровому фестивалі "Білоцерківська естафета творчості" під назвою "Ми Українці". Поза сценою Анатолій бере активну участь у ремонті та утриманні старовинної будівлі Будинку культури УТОГ, якій вже 124 роки. Нагороди - диплом і кубок, які він отримав за свої видатні досягнення у номінації "Оригінальний жанр", свідчать про його талант і вклад у розвиток культури глухих. Його виступи, які відображають унікальний дух цієї культури та національної ідентичності, є прикладом для інших.

Анатолій не лише активно бере участь у фестивалях та розважає глядачів, а й активно допомагає у збереженні та розвитку культурної спадщини, роблячи значний внесок у підтримку та розвиток культурно-творчого середовища свого регіону.

БАКАЙ Павло

КАВА Ілона – протягом усього часу повномасштабного вторгнення російських військ до України Ілона була прикладом для наслідування. Вона перша почала волонтерську діяльність, тим самим залучаючи інших до цієї важливої роботи. Ілона перша в нашій області надавала інформацію про події, що відбувались і відбуваються в Україні й у світі. Це дуже активна і небайдужа людина.

ЛЕВИЦЬКИЙ Назар

ТАРНАВСЬКИЙ Жан – це людина, закохана у пісню. 30 років він виходить на сцену з піснями у жестовому виконанні. Цьому виду мистецтва він навчає дітей в обласному навчально-реабілітаційному центрі "Родина" і передає молоді свою любов до пісні. Він активно сприяє особам з інвалідністю зі слуху в їх соціально-культурній реабілітації, адаптації та інтеграції в суспільство. Бере активну участь у різних конкурсах і фестивалях, має численні нагороди за свою виконавську майстерність.

ХМЕЛЬ Ніна – членкиня президії правління Волинської обласної організації УТОГ з 1985 року. Головиня обласної ради ветеранів УТОГ Волинської обласної організації УТОГ з 2021 року. Активна учасниця художньої самодіяльної творчості Луцького БК УТОГ з 1979 року. Бере участь у проведенні міських і обласних конкурсів. Членкиня журі обласних конкурсів. Проводить змістовну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед членів УТОГ. За минулий рік провела 48 інформаційно-роз’яснювальних заходів. Організувала і провела 18 подвірних обходів членів УТОГ Луцької ОТГ.

Організовує і проводить культурно-масову роботу серед членів УТОГ. При її безпосередній участі проведено 16 заходів з культурно-масової роботи. Організовує і проводить відпочинок вихідного дня в парку ім. Л. Українки в м. Луцьку. Організувала і провела 4 заходи відпочинку вихідного дня на водоймах Волині.

Надає практичну допомогу ВПО. Допомагає їм у вирішенні соціально-побутових питань, отриманні харчових наборів, постільної білизни, засобів гігієни від благодійних організацій.

Організовувала збір коштів для допомоги ЗСУ.

Запропонувати новини

Маєте новину? Розповідайте!

надіслати новину